Ідентифікація для пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами

Оскільки війна змушує багатьох громадян залишати рідний дім заряди порятунку, виникає чимало труднощів в оформленні документів ВПО. Зокрема, пенсіонери, які є внутрішньо переміщені особи і почали отримувати пенсію до початку повномасштабної війни повинні пройти ідентифікацію задля подальших виплат. Зокрема пенсіонерам зі статусом ВПО пропонуються допомога у вигляді детальної покрокової інструкції щодо ідентифікації особи.

Хто має пройти ідентифікацію

Підтвердити особу через ідентифікацію повинні пенсіонери, які відповідають таким критеріям:

  • Почали отримувати пенсію до 24.02.2022 року. 
  • Мають статус ВПО, проживають в Україні чи за кордоном.
  • Отримують пенсійні виплати через акціонерне товариство “Ощадбанк”. Для тих пенсіонерів, які отримують кошти через акціонерне товариство “Укрпошта” підтвердження особи здійснювати не потрібно.

Строк проходження ідентифікації — до 31.03.2024 року.

Як пройти ідентифікацію

Пройти ідентифікацію пенсіонери можуть декількома способами, обравши з-поміж них найбільш зручний та оптимальний:

  • Особистий візит до “Ощадбанку” або регіональний Пенсійний фонд України за місцем проживання. Така ідентифікація в Україні зручна тим внутрішньо переміщеним особам, які проживають на підконтрольній українській території.
  • Авторизація на порталі Пенсійного фонду України за допомогою електронного підпису. Якщо необхідна ідентифікація на окупованих територіях, можна обрати цей спосіб підтвердження особи.
  • Ідентифікація за кордоном у консульських відомствах. Переселенці, що проживають в іншій державі, повинні отримати документ про те, що перебувають в цій країні. Даний документ разом із заявою про продовження пенсійних виплат потрібно надіслати до Пенсійного фонду України або відправити відскановані документи на Портал електронних послуг Пенсійного фонду України.
  • Ідентифікація через відеозв’язок. Проходить з використанням будь-якого зручного для заявника способу: Viber, Telegram, Zoom, WhatsApp, Skype та інші. Для такого способу підтвердження особи потрібно подати заявку на Портал електронних послуг або гарячу лінію Пенсійного фонду України. Після цього заявнику у визначений час зателефонують для ідентифікації. Відеозв’язок триває 20-30 хвилин.

Ідентифікацію необхідно проходити кожні 6 місяців.

Контактні дані для детальної інформації: 

0 800 503 753 — гаряча лінія Пенсійного фонду України.

Схожі записи

Компенсація витрат за прихисток переселенця

Власники житла, які прихистили до себе переселенців (ВП...

Зміни у виплатах державної допомоги для ВПО

Кількість внутрішньо переміщених осіб на території Укра...

Новини партнерів