Компенсація витрат за прихисток переселенця

Власники житла, які прихистили до себе переселенців (ВПО) або надають житло для них, зможуть отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги. Такі виплати обумовлені нестягненням орендної плати власниками житла з внутрішньо переміщених осіб та у разі неотримання адресної допомоги (допомога для ВПО).

Компенсація за 1 день за 1 людину становить 14,77 грн., а за місяць скаладає приблизно 450 грн. Виплата здійснюється тільки в безготівковій формі.

Як отримати компенсацію

Отримати компенсацію можуть:

  • громадяни України, які досягли 18 років
  • є власниками житло або їх представниками
  • відсутність заборгованості

Для отримання компенсації необхідно подати заяву (не пізніше наступного дня з дня розміщення переселенців) особисто, звернувшись до місцевого самоврядування або за допомогою електронної пошти (актуальні електронні пошти можна знайти на сайтах органів міської ради, районної в м. Києві держадміністрації, сільської, селищної, відповідної військовою адміністрації). До заяви потрібно додати:

  • документ, який посвідчує особу
  • документ, який підтверджує право власності або користування житлом, або документ, який підтверджує представництво

Не можна отримати компенсацію за прихисток переселенцям, якщо вони є Вашими членами сім’ї, а саме: особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (ст.3 Сімейного кодексу України)

Заява розглядається протягом 5 робочих днів.

У разі встановлення невідповідності інформації щодо наданих даних осіб, кількості розміщених таких осіб, кількості людино-днів даним, може стати підставою для відмови у виплаті компенсації.

Схожі записи

Фінансова допомога від фонду Ліки для України

Благодійний фонд Ліки для України надає фінансову допом...

Уряд змінив правила перетину кордону

Уряд вніс зміни щодо правил перетину державного кордону...

Новини партнерів